Zwembad schoonmaken na de aanleg?

Schoonmaken van een zwembad; de mogelijkheden?

Heeft u wel eens op vakantie gebruik moeten maken van een vervuild zwembad? Helaas komt dat vaker voor dan we denken. Zeker in het buitenland is het niet overal even gebruikelijk om een goed reinigingssysteem in een zwembad te hebben. Gelukkig is dat in Nederland wel iets anders! Als u een zwembad in uw tuin wenst te hebben, moet u goed nadenken over het schoonmaken van het zwembad.

Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om het zwembad op een efficiënte manier schoon te maken na de zwembad aanleg. Bent u benieuwd naar al deze mogelijkheden? Wij hebben ze hieronder in het kort uiteengezet. Als u op zoek naar advies bent, bent u ook bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u van advies voorzien welke schoonmaakmogelijkheid voor uw zwembad het beste is.

Zwembadrobot

U heeft het ongetwijfeld wel eens gezien: een zwembad waarop de bodem een robot rond zoeft. Een dergelijke robot zorgt ervoor dat de bodem goed schoongemaakt wordt. Daarnaast zuigt de robot ook drijvende vuiligheden uit het water op. Het mooie van een zwembadrobot is dat u hier geen omkijken naar heeft. De robot gaat volledig zelfstandig aan de slag en maakt het zwembad keurig schoon. Wel blijkt in de praktijk dat een robot niet altijd even optimaal werkt, met name als er hardnekkig vuil aanwezig is. Het is dan ook aan te raden om een zwembadrobot in combinatie met een schoonmaak set.

Zwembad schoonmaak set

Voor het optimale resultaat is het aan te raden om meerdere mogelijkheden met elkaar te combineren. U kunt hierbij gebruik maken van bijvoorbeeld een filter, een robot, zoutelectrolyse en een kastje voor automatische dosering. Oftewel: u kiest voor een zwembad schoonmaak set waarmee het zwembad perfect schoongemaakt wordt.

Chemie

Het is ook aan te raden om chemicaliën te gebruiken. Deze chemicaliën zorgen ervoor dat alg wordt bestreden, dat het zwembadwater helder blijft en dat de waterlijn goed gereinigd wordt. Ook hierbij is het weer aan te raden om de chemicaliën in samenwerking met andere schoonmaakmogelijkheden te gebruiken.

Het voordeel van een schoon zwembad

Zoals u kunt lezen, zijn er meerdere mogelijkheden om een zwembad netjes schoon te maken/houden. Maar, waarom is dit zo belangrijk? Het schoonmaken van een zwembad is om meerdere redenen belangrijk. Door het water schoon te houden, kunt u het comfort en gemak verhogen. Het is tenslotte een stuk prettiger om in helder en schoon water te zwemmen.

Daarnaast kunt u ook de levensduur van uw zwembad verlengen. Als u goed voor uw zwembad zorgt, wordt het zwembad ook goed beschermd. Het is voor bijvoorbeeld alg en vuil niet mogelijk om zich aan het zwembad te hechten, indien het zwembad met een hoge frequentie schoongemaakt wordt.

Kortom: voor het zwemgemak en voor de levensduur van het zwembad is het wenselijk dat het zwembad goed schoongemaakt wordt. Met behulp van bovenstaande schoonmaakmogelijkheden kunt u genieten van heerlijk schoon en helder water. Bent u nog op zoek naar het juiste advies? Of wilt u de juiste producten aanschaffen? Neem vrijblijvend contact met ons op; wij staan graag voor u klaar!

 

Kijk anders zelf ook even op https://www.zwembad.eu/reinig/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *