Afdekzeil voor het zwembad

3 voordelen van een winterzeil

Als u eenmaal een zwembad in uw tuin heeft, is de kans groot dat u hier bijzonder zuinig op bent. De aanschaf van een zwembad is namelijk geen alledaagse bezigheid. Nadat u het zwembad in gebruik heeft genomen, is het dan ook wenselijk dat u hier lang van kunt genieten. Met andere woorden: u hoopt op een lange levensduur van het zwembad zonder enige problemen. Bij de aanschaf van een zwembad is het mede daarom ook belangrijk om op de accessoires te letten. We hebben het hierbij bijvoorbeeld over de verlichting en over de schoonmaak set.

Voor een optimale levensduur van een zwembad is het namelijk wenselijk dat het zwembad regelmatig schoongemaakt wordt. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Nee, u kunt hier verschillende schoonmaakproducten voor gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een zwembadrobot aanschaffen, een zwembadstofzuiger aanschaffen of een volledige schoonmaak set te kopen. Maar, eigenlijk heeft elk zwembad een ingebouwd zandfilter. Alleen dat filter weet het water al perfect te zuiveren, zodat het water netjes schoon blijft.

Dat is echter de situatie in de heerlijke zomermaanden. Als de temperatuur kouder gaan worden, gaan ook de bladeren uit de boom vallen. Op dat moment kan het teveel worden voor het zandfilter. Het gevolg? Uw zwembad loopt gevaar. Het water kan behoorlijk vies gaan worden en ook de randen kunnen aangetast worden. De aanschaf van een winterzeil is dan ook absoluut aan te raden. Maar, wat zijn nou de voordelen van een winterzeil? U vindt de 3 belangrijkste voordelen hieronder!

Genieten van een langer zwembad levensduur

We zeiden het in de inleiding al. Als u eenmaal een zwembad heeft, is het wenselijk dat u hier lang gebruik van kunt maken. Door een winterzeil over het zwembad heen te spannen, kunt u de levensduur optimaal verlengen. Het zwembad wordt tenslotte goed beschermd en het vuil heeft geen toegang tot de randen en het water. Al met al is een winterzeil een efficiënte manier om de levensduur van het zwembad te verlengen.

Zwembad blijft netjes schoon

Heeft u wel eens een duik in vervuild water genomen? Dat is niet lekker, toch? Het is dan ook wenselijk dat het water in uw zwembad schoon blijft. Dat kan ook met behulp van een winterzeil. Door een winterzeil over het zwembad heen te spannen, kunt u het water perfect beschermen tegen allerlei vuiligheden. In de koudere maanden geldt dat ook zeker voor de bladeren die van de bomen afvallen. Dergelijke bladeren komen gelukkig op het winterzeil terecht en niet in het water.

Winterzeil is makkelijk vast te zetten

Een winterzeil ziet er redelijk indrukwekkend uit. Gelukkig is het vast zetten van een winterzeil geen hogere wiskunde. U kunt hiervoor graspinnen gebruiken, indien u gras rondom het zwembad heeft liggen. Heeft u tegels rondom het zwembad liggen? Dan kunt u voor speciale bouten kiezen. Al met al is het een voordeel dat het vast zetten van een winterzeil behoorlijk makkelijk is én snel gaat. Hierbij is het overigens wel belangrijk dat u een winterzeil op maat heeft; een dergelijk winterzeil kunt u gemakkelijk bij ons bestellen.

Zie alle mogelijkheden op:
https://www.zwembad.eu/afdekking/winterzeil
Of https://www.zwembad.eu/module_wz.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *